KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Tenerife – Sommerfugle

Observationer fra Tenerife i perioden 27. januar – 3. februar 2009

Kort beskrivelse af turen:
I 2006 var vi også på Tenerife. Som sidste gang boede vi i turistkvarteret på Sydkysten, hvor der er flest solskinstimer. Antal af sommerfugle var denne gang noget mere beskedent, formenligt fordi vi var af sted to måned tidligere end sidste gang. Den eneste dagsommerfugl som jeg så i antal var Zizeeria knysna.

I 2006 drillede Catopsilia florella mig så meget at det ikke lykkedes mig at få brugbare billeder, men denne gang var jeg udstyret med et spejlrefleks kamera – så nu har jeg også billeder af denne afrikanske immigrant.

Jeg havde håbet på at se og få billeder af Pieris cheiranthi, men vejret var for ustabil på den nordlige del af Tenerife til at det lykkedes. Den fløj ikke i den botaniske have i Puerto de la Cruz som jeg havde forventet.

Egne observationer:
(Klik evt. på det latinske navn for at gå til artsbeskrivelse og billeder)

Puerto de la Cruz:
Observationerne er fra den lille botaniske have i Puerto de la Cruz:

Guimar:
Jeg besøgte igen Thor Heyerdals pyramidepark, hvor der i 2006 var pænt med sommerfugle. Denne gang så jeg desværre kun tre dagsommerfugle i parken.

Sydtenerife: (Fanabe, Los Americas og Los Christianos)
Catopsilia florella fløj nøjagtig samme sted som sidste gang i Los Christinos. Zizeeria knysna var almindelig på græsarealerne langs strandpromenaden. De fleste så jeg i Fanabe.

Her er et par af mine sommerfuglebilleder fra Tenerife, Spanien:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.