KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Kontakt

Kaj DahlDenne private hjemmeside er ment som en hjælp til artsbestemmelse af  danske og europæiske dagsommerfugle via mine egne fotos, samt en kort beskrivelse af hver sommerfugl.

Jeg vil gerne dele mine billeder med andre sommerfugleinteresserede.
Herudover håber jeg at billederne af de flotte sommerfugle giver inspiration til andre natur- og haveinteresserede – så du kan sætte navn på de “flyvende blomster”.
Kendskab øger naturoplevelserne – uanset om det er i din egen have eller i Alperne.

I højre sidebar har jeg delt nogle af mine rejseoplevelser – her kan du eventuelt hente inspiration til gode sommerfuglelokaliteter – primært i Europa. (På smartphones og tablets finder du rejseoplevelserne nedenfor)

Har du spørgsmål eller kommentarer er du velkommen til at skrive på min blok. Du er også velkommen til at kontakte mig på mail: sommerfugle@gmail.com

8 tanker på “Kontakt

 1. Jes Romme

  Jeg er helt sikker på, at jeg så en Hvid Admiral på Thurø, Svendborg i juli måned. Det var i Grasten Fredsskov helt ude ved vandet i skovens lysåbne sydside. Her vokser rigtig meget kaprifolie og brombær. Den var meget svær at komme tæt på, men meget større end Nældesommerfugl. Den havde en sikker og hurtig flugt. Jeg bor i på Grasten og vil holde øje med stedet tol næste sommer.

  1. KajsNatur Indlægs forfatter

   Hej Jes.

   God observation. Der er kun to andre observationer fra Thurø, også fra juli 2018. En flot skovsommerfugl, som jeg også glædes over hver gang jeg ser den. Den er almindelig i mit område her i Nordsjælland. Du bør registrere fundet på http://www.fugleognatur.dk
   God l. december
   /Kaj

 2. Carsten

  Hej Kaj
  Imponerende side med megen inspiration og fotos i høj kvalitet! – et spørgsmål til det sidste: Hvad er din foretrukne blænde indstilling? 2.8 – 7-8 – 11?
  – og hvad bruger du af grej?

  1. KajsNatur Indlægs forfatter

   Hej Carsten.

   Beklager, at jeg ikke har fået svaret på dit indlæg. Det havde forputtet sig.
   Mit Camera er et Canon EOS 7D med et 100 mm macro-objektiv fra Canon. Mit udgangspunkt er blænde 6,3 (AV-prioritet) og ISO 100. Afhængig af lyset og blæst korrigerer jeg ud fra denne standard indstilling. Blænde 6,3 giver mig en meget lille dybdeskarphed, men til gengæld en roligere baggrund. Den lille dybdeskarphed gør at jeg skal ramme sommerfuglen i præcis 90 grader for at opnå optimal skarphed og det betyder mange fejlskud.
   Venlig hilsen
   Kaj

 3. kaj møldrup christensen

  Sommerfugle-beskrivelse fra 1885
  Jeg sidder her med en lille interessant bog om “Danske Sommerfugle” fra 1885. Den er skrevet af lærer Severin Petersen, Slotsbjergby, og rummer på de 102 sider foruden beskrivelser 52 tegninger.

  Bogen er udgivet Ved Udvalget for Folkeoplysningens fremme og I kommission hos CGE Gad, København.

  1. KajsNatur Indlægs forfatter

   Interessant med disse gamle fagbøger. Lorents Christian Severin Petersen var en kendt dansk botaniker, lærer og forfatter som levede fra 1840 til 1929.

  1. admin Indlægs forfatter

   Jep – det er ret fedt, at kunne følge med på tæt hold uden at forstyrre ørnene 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.