KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Storplettet perlemorsommerfugl

Storplettet perlemorsommerfugl, Issoria lathonia, Queen of Spain Fritillary

Kendetegn: Storplettet perlemorsommerfugl ligner på oversiden de andre perlemorsommerfugle, men har mere markante og afrundede sorte pletter. På undersiden af bagvingerne har den meget store perlemorpletter som gør den nem at kende.

Vingefang: 35 – 48 mm

Udbredelse: Findes i Europa på nær Nordskandinavien og De Britiske Øer. Udbredelsen i Danmark svinger en del. I Sønderjylland, på Fyn og Lolland er den fåtallig eller sjælden.

Storplettet perlemorsommerfugl på sommerfuglebusk.jpgStorplettet perlemorsommerfugl på sommerfuglebusk3.jpgStorplettet perlemorsommerfugl på sommerfuglebusk, lathonia.jpgStorplettet perlemorsommerfugl12.jpgStorplettet perlemorsommerfugl15.jpgStorplettet perlemorsommerfugl på lavendel, lathonia.jpgStorplettet perlemorsommerfugl, lathonia.jpgStorplettet perlemorsommerfugl2.jpgStorplettet perlemorsommerfugl5.jpgStorplettet perlemorsommerfugl6.jpgStorplettet perlemorsommerfugl7.jpgStorplettet perlemorsommerfugl8.jpgStorplettet perlemorsommerfugl9.jpgStorplettet perlemorsommerfugl10.jpgStorplettet perlemorsommerfugl11.jpgStorplettet perlemorsommerfugl.10.jpgStorplettet perlemorsommerfugl.11.jpgStorplettet perlemorsommerfugl13.jpgIssoria lathonia.jpg