KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Samos, Grækenland – Sommerfugle

Observationer fra Samos den 17. -23. maj 2009

Kort beskrivelse af turen:
Turen til Samos var min første rigtige sommerfuglerejse, hvor jeg var sammen med syv andre sommerfugleentusiaster. Jens Lyngsøe og jeg koncentrerede os om dagsommerfuglene, imens de andre havde fokus på natsommerfuglene. 

Det meste af øen blev i løbet af ugen kørt tyndt, og grundigt undersøgt for forskellige dagsommerfuglearter. Det blev til i alt 41 arter dagsommerfugle, hvilket vi var meget tilfredse med. For mit eget vedkommende blev det til 12 nye arter.

Ampelosbjerget kørte vi henover flere gange, og karaktersommerfuglen var den flotte Zerynthia cerisy. Papilio alexanor som er fredet i Europa har det rigtig godt på Samos og flyver i pænt antal nord og syd for byen Pirgos.

På de tørre strandarealer syd for lufthavnen observerede vi den sjældne bredpande Pelopidas thrax. Efter intens søgen blandt samtlige bredpander i en udtørret flodleje ved lufthavnen fandt vi også den sjældne Thymelicus hyrax. I dette flodleje var tillægsgevinsten, at vi fandt et enkelt eksemplar af Hipparchia senthes.

Samos er en fantastisk frodigt ø at besøge om foråret, og med masser af uspoleret natur. Samtidig ligger den meget tæt på den Tyrkiske grænse med mulighed for tilflyvning af nye arter øst fra.

Egne observationer:
(Klik evt. på det latinske navn for at gå til artsbeskrivelse og billeder)

Her er et udvalg af mine sommerfuglebilleder fra Samos, Grækenland:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.