KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Tenerife – Sommerfugle

Observationer fra Tenerife den 14.-21. marts 2006

Kort beskrivelse af turen:
Der findes ca. 26 dagsommerfuglearter på Tenerife, heraf observerede jeg de 10 arter på en uges charterferie i sol og varme.

Monarken, Danaus plexippus findes i turistbyerne på sydvestkysten. Jeg så den i Los Gigantes, Los Americas og Los Christianos. Specielt i Los Christianos kunne man nyde denne fantastiske svæver i byens gader.

Lille kålsommerfugl, Pieris rapae er almindelig alle de steder vi besøgte, selv tæt på Teide.

Egne observationer:
(Klik evt. på det latinske navn for at gå til artsbeskrivelse og billeder)

San Andres:

San Andres er en lille by med en meget flot sandstrand med palmer. Sandet er fra Sahara. Ved stranden er der et smalt overdrev, hvor jeg observerede følgende:

Guimar:
Inde i Thor Heyerdals pyramidepark er der masser af planter/blomster som tiltrækker pænt med sommerfugle, Bla. Vannesa vulcania.

Masca:
Masca har en fantastisk beliggenhed i bjergene. I byen er Pararge xiphioides almindelig. I bjergene omkring Masca så jeg:

Los Americas og Los Christianos:
Selv her i turistbyerne findes der sommerfugle, og endda interessante arter. Monarken flyver i pænt antal. Catopsilia florella er almindelig her, om end det er den mest utålmodige sommerfugleart jeg endnu har forsøgt at fotografere. Det lykkedes ikke at få brugbare billeder af denne art, men så er der jo en undskyldning for at tage til de Kanariske øer igen 🙂

Her er et par af mine sommerfuglebilleder fra Tenerife, Spanien:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.