KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Slovenien og Kroatien – Sommerfugle

Observationer fra Slovenien og Kroatien den 9. – 17. juni 2006

Kort beskrivelse af turen:
Slovenien kørte vi kun igennem for at komme til Kroatien, men alligevel fik jeg fotograferet to nye arter (Perlemorrandøje og Hedepletvinge) på et enkelt stop på A7 fra Trieste. I Kroatien boede vi i byen Selce som ligger øst for øen Krk.

Mine observationer er primært fra øen Krk og naturen omkring byerne Selce og Bribir ved Kvarnerbugten. Naturen i dette område er meget frodigt og uspoleret, og dermed også et eldorado for dagsommerfugle.

Snudesommerfuglen, Libythea celtis observerede jeg flere steder, og må betegnes som almindelig i området. Herudover var Satyrium spini og Perlemorsommerfugl, Coenonympha arcania også almindelige i området.

Vi besøgte også Nationalparken Plitvice, som er det flotteste natur vi til dato har oplevet i Europa. På vej til Plitvice holdt vi pause på vej 52 øst for Otocac tæt på Zaluznica. Her fløj der en dugfrisk Askepletvinge, Hypodryas maturna rundt på en lille grusparkeringsplads. I selve Nationalparken var Stenurtsblåfuglen, Scolitantides orion almindelig.

I Novigrad, 200 km sydligere fløj der flere Polygonia egea rundt.

Egne observationer:
(Klik evt. på det latinske navn for at gå til artsbeskrivelse og billeder)

Her er et udvalg af mine sommerfuglebilleder fra Slovenien og Kroatien:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.