KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Pyrenæerne og Andorra 2017 – Sommerfugle

Sommerfugleobservationer fra det Østlige Pyrenæerne og Andorra
fra den 1. til 5. juli 2017

Kort beskrivelse af turen: Syd for Narbonne ved Middelhavet ligger der nogle saltsøer i en lille naturpark. Langs D105 så jeg en enkelt Pseudotergumia fidia, samt en del Pyronia bathsheba og Pyronia cecilia.

Nord for Prades af vejen D2 og D22 var der pænt med sommerfugle. Melanargia lachesis var meget almindelig (>1.000), Brintesia circe fløj også alle vegne. Mest interessant for mig var Pyronia tithonus som var ny art.

Col de la Llose bød også på en del arter, hvor Parnassius Mnemosyne var det mest interessante.

I Andorra tilbragte jeg en hel dag i dalen D’Incles nordøst for Canillo. Det er et meget flot område med masser af flora og vandløb. I ca. 2.000 meter højde var der rigtig mange pletvinger og perlemorsommerfugle såsom Mellicta parthenoides, Boloria euphrosyne og Boloria eunomia. Lidt længere oppe i dalen i ca. 2.100 meters højde fløj Boloria pales i pænt antal.

Ved skisportsområdet nordvest for El Serrat var Colias phicomone almindelig og det lykkedes mig, at få lidt billeder af arten på trods af den lidt stejle bjergside og hannernes evige søgen efter hunner.

Sidste besøg var ved floden Rialb (nordøst for El Serrat). Floden løber den første halve kilometer inde i en blandingsskov som lags stien og floden er åben og frodigt med blomster. Det tiltrak masser af sommerfugle såsom Parnassius Mnemosyne. Parnassius apollo var også almindelig i området.

Specielt Andorra overraskede positivt med masser af uberørt alpin natur og denne lille fyrstedømme skal absolut besøges igen på et tidspunkt. Vi var også begunstiget af flot og meget klart solskinsvejr kombineret med 20-25 grader. Turen i de Østlige Pyrenæerne inkl. Andorra gav ca. 75 arter.

Her er et udvalg af mine sommerfuglebilleder fra Pyrenæerne og Andorra:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.