KajsNatur – Sommerfugle, Butterflies

Gran Canaria – Sommerfugle

Observationer fra Gran Canaria den 23. – 30. marts 2012

Kort beskrivelse af området:
Det sydlige Gran Canaria havde ikke fået regn i ca. et år – så næsten alt var tørt og vissent. I turistbyerne på sydkysten, hvor der bliver vandet var der flest sommerfugle om end i meget få antal. I Puerto Rico og ved Amadores strand fløj der et par Monarker.

Jeg kørte ruten Nordøst for Mogan ad vej GC605 som for et år siden – men denne gang var frodigheden i vejgrøfterne afløst af brunt og vissent vegetation. På hele turen så jeg kun fem dagsommerfugle. To lille Ildfugl, Lycaena phlaeas, to Cyclyrius webbianus, samt en enkelt Euchloe grancanariensis.

I bjergene og på Nordkysten finder man til gengæld frodighed. På toppen ved Roque Nublo (En lille vandretur på ca. 30 min. hver vej – der varmt kan anbefales) fløj der et par Euchloe grancanariensis omkring. Det lykkedes mig at fotografere denne art for første gang, selvom det er en utålmodig fætter. Det var en ny art for mig. På klippeplatformen ved Roque Nublo så jeg også en enkelt stor flot eksemplar af Kanarisk Admiral, Vanessa vulcania.

Egne observationer:
(Klik evt. på det latinske navn for at gå til artsbeskrivelse og billeder)

Her er et par af mine sommerfuglebilleder fra Gran Canaria:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.